Getty Images/iStockphoto

Twintiger opgepakt voor verkrachting 55-jarige vrouw na carnavalsfuif in Zichem

Er is een 26-jarige man opgepakt voor de verkrachting van een 55-jarige vrouw na een carnavalsfuif in Zichem begin deze maand. Dat meldt het Leuvense parket. De twintiger ontkent dat hij de vrouw zou verkracht hebben. 

De 55-jarige vrouw was op woensdagavond 6 maart aanwezig op een carnavalsfuif op de Markt in Zichem en ging ‘s nachts te voet naar huis. Langs de openbare weg in Ter Elzen werd ze tussen 3.30 uur en 5 uur ‘s morgens overvallen en verkracht.

De vrouw meldde zich daarna bij de politiemensen die toezicht hielden op het carnavalsgebeuren op de Markt en de lokale politie van Demerdal-DSZ startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek. Daarbij werden verschillende getuigen verhoord en beelden van bewakingscamera's uit de omgeving geanalyseerd. 

Verdachte ontkent

Vorige week werd uiteindelijk een verdachte geïdentificeerd. De 26-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem werd afgelopen donderdag opgepakt en vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De twintiger ontkende dat hij de vrouw zou verkracht hebben, maar werd in verdenking gesteld en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij verschijnt morgen voor de raadkamer. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer