Slachtoffer Alain Fleurus (57).
mozkito Slachtoffer Alain Fleurus (57).

Twintigers in beroep zwaarder bestraft voor gewelddadige dood Alain Fleurus (57)

Het Brusselse hof van beroep heeft twee twintigers uit Galmaarden en Ninove veroordeeld tot celstraffen van 15 jaar voor hun aandeel in de gewelddadige dood van de 57-jarige Alain Fleurus, eind juli 2015 in Dilbeek. De correctionele rechtbank had de twee, Kain K. en El Mahdi A., in juni nog veroordeeld tot 14 jaar cel.

Kain en diens broer Keyvin K. hadden het slachtoffer in elkaar geslagen omdat die via chat homoseksuele avances had gemaakt en A. profiteerde daarvan om de man te bestelen.

TMF-chat
De feiten vonden plaats in de nacht van 20 op 21 juli 2015. De drie verdachten waren die avond via TMF-chat in contact met Fleurus, die voorstelde om tegen betaling seks te hebben. In die contacten was het voor de jongeren niet meteen duidelijk of ze met een man of een vrouw te maken hadden, maar volgens het parket-generaal had het drietal dat na een tijdje wel door en besloten de broers K. Fleurus daarop een lesje te leren, terwijl A. meeging om de man te bestelen.

Kain K. ging de woning van het slachtoffer eerst binnen en sloeg de man in elkaar, waarna hij zijn twee kompanen binnenliet. Zijn broer Keyvin begon ook op Fleurus in te slaan terwijl A. onmiddellijk de woning begon te doorzoeken. Uiteindelijk verliet het drietal de woning met een beperkte buit, 120 euro en een jachtgeweer, en lieten ze het slachtoffer zwaargewond achter. Fleurus werd pas twee dagen later gevonden en overleed nog een week later in het ziekenhuis.

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels