2 De valse profielen delen berichten en/of foto's onder de naam van Kamerlid Dries Van Langenhove.
rv De valse profielen delen berichten en/of foto's onder de naam van Kamerlid Dries Van Langenhove.

Twitter krioelt plots van nepprofielen onder naam van Dries Van Langenhove

Er zijn vandaag heel wat nieuwe accounts op Twitter opgedoken die onder naam van Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) berichten, foto’s en filmpjes de wereld insturen. Voorlopig is nog onduidelijk vanwaar ze komen, al denkt Van Langenhove dat ze afkomstig zijn van “allochtone jongeren”.

“Ik weet wel dat dit voor jullie zeer doorzichtig is, maar voor journalisten – zij het uit kwade wil of uit incompetentie – is dit niet zo doorzichtig. Daarom deze waarschuwing”, schrijft Van Langenhove nog op zijn eigen Twitterprofiel.

Zijn reactie volgt nadat er talloze profielen opdoken die - vaak op ironische wijze - foto’s en/of berichten delen in zijn naam. Ook de profielfoto’s van de valse profielen zijn identiek hetzelfde als het Twitterprofiel van het Kamerlid.

Al kaart de oprichter van de extreemrechtse studentenvereniging Schild en Vrienden de situatie zelf aan, hij stelde een soortgelijke actie ook ooit voor volgens een van de berichten die tijdens de ophefmakende ‘Pano’-reportage onderschept werden. Op die manier wilde hij zijn eigen Twitter-account immers kunnen verifiëren. Zulke accounts krijgen een blauwe verificatiebadge die laat weten dat een account van openbaar belang authentiek is.

2 Dries Van Langenhove stelde zelf ooit voor om fake accounts aan te maken. Dat zou zijn profiel een verificatiebadge kunnen bezorgen.
rv Dries Van Langenhove stelde zelf ooit voor om fake accounts aan te maken. Dat zou zijn profiel een verificatiebadge kunnen bezorgen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer