2
Marc De Roeck

Uitslaande brand in kledingzaak Brasschaat

Een kledingwinkel in het centrum van Brasschaat is deze voormiddag helemaal uitgebrand. De winkel was op dat moment open, maar er zijn geen gewonden gevallen.

Verschillende korpsen van de brandweerzone Rand bestreden de uitslaande brand in de kledingzaak VN Top Fashion op de Bredabaan. De brandweer had vanwege de aanwezige materialen moeite om het vuur onder controle te krijgen. Het gebouw brandde uiteindelijk volledig uit. De brand zorgde ook voor grote rookontwikkeling. De aanpalende uitvaartzorg De Lelie heeft rookschade opgelopen. 

Intussen is de brand onder controle, maar er zal wel nog een hele tijd moeten worden nageblust. "Er ligt veel textiel binnen en het gaat om een oud gebouw met onder meer houten vloeren", zegt brandweercommandant Koen Vanderzwalm. "Het gebouw is volledig verloren, maar we hebben wel kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aanpalende gebouwen." 

Verschillende kruispunten werden afgezet. Over een eventuele oorzaak is nog niets bekend.

2
Marc De Roeck

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo FREDRIX

    Ik wens bij deze de nieuwe uitbaters erg veel moed na dit drama! Juist de zaak overgenomen van Van Noten en nu reeds zo een beproeving moeten ondergaan... Moed houden en kop op!!

  • gustaaf carpels

    Geen gewonden gelukkig de verzekering zal gelukkig zijn

Lees meer