P. Vertommen

Uitslaande brand in Leuven niet aangestoken

De uitslaande brand waardoor gisterennamiddag een woning op de hoek van de Familie de Bayostraat en de Parkstraat in Leuven onbewoonbaar raakte, is niet het gevolg van kwaad opzet. Dat meldt het parket van Leuven. "De branddeskundige kwam tot de conclusie dat er geen sprake was van brandstichting. Wat de exacte oorzaak wel is, moet verder onderzoek uitwijzen", zegt woordvoerster Sarah Callewaert van het Leuvense parket.

Gisterennamiddag omstreeks 14.30 uur liep bij de hulpdiensten een melding binnen van een gebouwbrand. Op de hoek van de Parkstraat en de Bayostraat sloegen de vlammen uit de ramen op de tweede verdieping en was er sterke rookontwikkeling.

De vier personen die zich op het ogenblik van de brand in het huis bevonden, allen studenten uit Kameroen, konden het huis ongedeerd verlaten. De politie zette verschillende straten in de buurt af voor het verkeer. Een uurtje later had de brandweer het vuur onder controle. De pompiers konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aanpalende woningen. Er was wel sprake van rookschade bij de buren.

De woning liep aanzienlijke schade op, zowel door de vlammen als door het bluswater. Het pand waar de brand uitbrak, werd onbewoonbaar verklaard. Op het gelijkvloers van de woning bevindt zich een frituur. Deze moest omwille van de gevolgen van de brand en de bluswerken dicht blijven.

De bewoners van het zwaar beschadigde pand konden voorlopig bij familie terecht. Morgen zal de huisvestingsdienst van de KU Leuven zoeken naar een permanente oplossing.

Lees meer