Illustratiebeeld.
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld.

Uitzonderlijk grote lading cannabis onderschept in Antwerpse haven

De douane heeft in de Waaslandhaven een container onderschept met maar liefst 7,4 ton drugs erin. Dat meldt Gazet Van Antwerpen en de FOD Financiën bevestigt het nieuws. Waar het bij grote drugsvangsten meestal om cocaïne gaat, was het ditmaal een lading cannabis. 

Het is erg uitzonderlijk dat een dergelijke grote hoeveelheid wordt aangetroffen en het gaat dan ook om een van de grootste cannabisvangsten van de voorbije jaren in het Antwerpse havengebied, stelt de FOD Financiën.

De onderschepping vond al op 20 december plaats, maar het nieuws werd pas nu bekendgemaakt. De douane trof de drugs bij een controle aan kaai 1742 aan in een container met bakstenen die afkomstig was uit Laos. De totale straatwaarde van de lading cannabis bedraagt allicht meer dan 59 miljoen euro. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ERIK CLAESSENS

    Goede vangst! Goed gedaan.

  • Mario Bocque

    En aan de andere kant komt er nog een veel grotere lading binnen. Dat is toch een veelgebruikt trucje en daarmee is iedereen content.

Lees meer