Stalen van mogelijk besmette patiënten in een Duits labo. In ons land worden die naar het UZ Leuven gebracht.
AP Stalen van mogelijk besmette patiënten in een Duits labo. In ons land worden die naar het UZ Leuven gebracht.

UZ Leuven onderzoekt "aantal" mogelijke besmettingen coronavirus in ons land: al zes stalen negatief

Er is nog geen melding van een besmetting in ons land, maar er werden de afgelopen dagen wel al zes stalen getest op het coronavirus. Die bleken uiteindelijk negatief. Het UZ Leuven onderzoekt momenteel nog “een aantal binnengebrachte stalen”, maar wil niet kwijt hoeveel het er zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het aantal besmettingen wereldwijd neemt toe, maar in Europa zijn er tot nog toe ‘amper’ drie patiënten die drager zijn van het coronavirus - alledrie zijn het Franse staatsburgers. “Ook wij kregen de afgelopen dagen zes stalen binnen, maar die bleken allemaal negatief”, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). 

Vorig weekend nog was er even paniek toen een mogelijk besmette man het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis werd binnengebracht, al bleek hij gewoon griep te hebben. Het ziekenhuis in de Marollen is aangeduid als behandelplaats. 

De diagnose wordt bij ons gesteld door het Nationaal Referentie Centrum Respiratoire Pathogenen van het UZ Leuven. Daar komen in het labo bijna dagelijks nieuwe staafjes uit de keel en neus van mogelijk besmette Belgen binnen. “Al kunnen we niet zeggen hoeveel het er precies zijn”, klinkt het. “Het is niet de bedoeling dat er voor het Brusselse ziekenhuis gekampeerd wordt. Er is bovendien geen reden tot paniek: alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen.”

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominique Hermys

    Ik gebruik tegenwoordig zakdoekjes en handschoenen om deuren open te doen. En heb ook mondmaskers besteld bij de apotheek. Normaal gezien kwamen ze deze week binnen, maar het zal eerder volgende week zijn, de leveranciers zitten zonder voorraad.

  • Haileika Lippens

    Dat is nogal typisch

Lees meer