Vader en zoon van Afghaanse familie aangehouden voor steekpartij Sint-Truiden

Bij de Hasseltse onderzoeksrechter zijn vandaag drie Afghanen voorgeleid die verdacht worden van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij van zondagavond in Sint-Truiden. Het gaat om een vader en zoon uit Antwerpen en een vriend van de Afghaanse familie uit Antwerpen, een dertiger uit Gent. De vader en zoon zijn aangehouden, terwijl de dertiger uit Gent vrijgelaten is.

Gisteren werd al een 21-jarige Afghaan uit Sint-Truiden aangehouden en opgesloten. Hij wordt verdacht van moord en dus het toebrengen van de dodelijke messteken aan een andere zoon van de pater familias uit Antwerpen.

De feiten speelden af in het kader van een geschil over een afgebroken relatie tussen twee families uit Sint-Truiden en Antwerpen. Een dochter van de Truiense familie had een relatie met een zoon van de Antwerpse familie. Die relatie was nochtans stopgezet, maar de dochter uit Sint-Truiden bleef haar ex in Antwerpen lastigvallen.

Eerst zou de affaire zich alleen via het internet hebben afgespeeld, maar achteraf bleek dat er toch contacten waren geweest. De familie uit Sint-Truiden ging vorige week al naar Antwerpen om de zaak uit te klaren, maar blijkbaar hield de dochter niet op haar ex lastig te vallen. Daarom besliste de Antwerpse pater familias zondag met twee zonen en een vriend van de familie naar Sint-Truiden te gaan. Het was de bedoeling om te praten, maar de situatie escaleerde in een veldslag.

Onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van een strafexpeditie vanuit Antwerpen. Er zouden ook veel tegenstrijdigheden zijn in de verklaringen van vader en zoon uit Antwerpen. Komende vrijdag verschijnen de aangehouden verdachten voor de raadkamer.

Lees meer