Vader vermiste Théo geeft exclusief interview: “Ik blijf erin geloven”

De vader van de vermiste Théo Hayez (18) geeft de hoop om zijn zoon terug te vinden niet op. Dat zegt hij in een exclusief interview in Australië met de Franstalige zender RTL TVI. “Ik blijf erin geloven, ‘never give up’”, klinkt het.

“Meteen van bij het begin dachten we aan een ongeval of een ontmoeting met verkeerde mensen”, vertelt Hayez. “Niet aan een beslissing om langer te blijven of een liefde die hem het hoofd gek maakte”, vertelt hij.

Théo is nu al meer dan een maand vermist: eind mei verdween hij in de Australische badplaats Byron Bay. Gedurende heel die periode is men daar naar hem blijven zoeken. Ook hier in België is er veel aandacht besteed aan de zoektocht. “Het is de ongelooflijke solidareit die me de kracht geeft om door te gaan”, zegt Laurent Hayez.

Belgische agenten

De familie van Théo drukte vandaag ook haar dankbaarheid uit tegenover de Belgische en Australische politie en tegenover de vrijwilligers in Byron Bay, die meehelpen met de zoekacties. Vader Hayez drukte zijn vertrouwen uit in de politie en loofde de kwaliteit van haar werk. Hij zei zelf te hebben gevraagd om assistentie uit België, om de samenwerking tussen de autoriteiten van beide landen zo goed mogelijk te laten verlopen.

De drie Belgische agenten in Byron Bay “zijn een goede zaak om te kunnen samenwerken met de Australische politie, de communicatie verloopt gemakkelijker”, zegt de nicht van Théo, Lisa Hayez. “Hoe meer mensen meewerken aan de zaak, hoe beter. (...) Door samen te werken gaan de Australische en Belgische politie de zaken versnellen.”

De familieleden dankten ook de vrijwilligers die helpen bij de zoekacties. Zij helpen de familie om hoop te behouden en sterk te blijven, aldus Laurent Hayez.

Laurent Hayez
RTL TVI Laurent Hayez