Shutterstock

Vakantie-uittocht laat zich voelen: tot 130 kilometer file op snelwegen

De vakantie-uittocht zorgt voor een drukke vrijdag op de Vlaamse autowegen. Op de piek rond 14.30 uur registreerde het Vlaams Verkeerscentrum ruim 130 kilometer file. Omstreeks 17.30 uur was dat licht afgevlakt tot nog 120 kilometer bumperrijden. De grootste verkeersdrukte situeerde zich rond Antwerpen. 

De vrijdagnamiddag is traditioneel de druktste avondspits van de week. De op gang gekomen vakantie-uittocht versterkt dit fenomeen. "Wat opviel was dat er heel veel personenwagens tussen de vrachtwagens op pad zijn", licht Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum toe. De piek werd ook al vrij vroeg na de midddag opgetekend.

Het zwaartepunt situeert zich op de snelwegen rond Antwerpen. "In Nederland is de vakantie begonnen voor de regio Noord. Dat zorgt voor veel vertrekkend verkeer op de E19 vanuit Breda, met veel personenwagens tussen het vrachtverkeer." Bijkomend zorgen de werken ter hoogte van Antwerpen-Oost voor ernstige verkeershinder.

Een aantal incidenten eisten ook hun tol. Ter hoogte van Merksem moesten twee rijstroken tijdelijk dicht.
Ook richting kust is er druk verkeer op de E40. In Nevele gebeurde een ongeval in de richting van Brussel, wat een kijkfile veroorzaakte richting kust. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Vandriessche

    Het is te hopen dat ze allen met volle teugen kunnen genieten van hun vakantie en vooral het verstand erbij houden qua besmettingsgevaar! Maar ook oppassen om niet in het zak gezet te worden door zogenaamde corona opcentiemen (Euro's)! Denk dat veel toeristische bestemmingen hun besmettingsgevaar extra hebben verminderd om net toeristen aan te trekken, anders verliezen ze miljarden inkomsten dit jaar! We zullen het pas merken begin augustus hoe veilig het wel of niet was!

  • Kjell Van daele

    2 weken quarantaine als ze terug komen aub

Lees meer