UNKNOWN

Vakbonden Carrefour voeren actie aan tien winkels

De vakbonden van Carrefour voeren vandaag opnieuw actie aan zeven hypermarkten (Koksijde, Hasselt, Kraainem, Bierges, Wépion, Marche en Jambes) en drie GB-winkels in Wallonië (Eghezée, Bouge en Belgrade). Dat bevestigt de directie van Carrefour Belgium.

Blokkades
Met de blokkades protesteren de bonden tegen het feit dat de directie de werknemers van een nieuwe hypermarkt B-Park in Brugge onder een ander paritair comité (202.01) heeft ondergebracht, met slechtere arbeidsvoorwaarden. Ze vrezen voor een precedent in de sector.

Lars Vervoort, de woordvoerder van Carrefour Belgium, betreurt de nieuwe acties van vanochtend. Volgens een peiling van de directie wilde 75 tot 100 procent van de personeelsleden in de vestigingen aan het werk. Hij wijst er verder op dat 90 procent van de actievoerders externen zijn, van andere bedrijven en andere sectoren.

Rechterlijke bevelen
Carrefour wil de winkels om 8.30 uur of 9 uur voor de klanten openen en heeft voor de tien winkels de nodige rechterlijke bevelen verkregen om, indien nodig, de winkels te doen openen, luidt het. (belga/tdb)

Lees meer