De ijspiste in Brugge. Voor oudejaarsnacht trokken een honderdtal mensen de piste op om er te dansen.
Benny Proot De ijspiste in Brugge. Voor oudejaarsnacht trokken een honderdtal mensen de piste op om er te dansen.

Valentina (43) sterft na val op Brugse ijspiste in nacht van oud op nieuw

Een 43-jarige vrouw uit Rusland is overleden aan de gevolgen van een zware val die ze in de nacht van oud op nieuw maakte op de ijspiste in Brugge. De vrouw werd daags nadien hersendood verklaard en overleed intussen. Ze was met minstens één vriendin naar Brugge afgezakt om oudejaarsavond te vieren.

Valentina M. was samen met haar gezelschap na middernacht naar de Brugse Markt getrokken, waar in veel van de omliggende café's door dj's muziek werd gespeeld. Een honderdtal mensen besloot in de loop van de nacht het verbod om de ijspiste te betreden, te negeren en beschouwde de piste als hun eigen dansvloer. Nochtans was de ijspiste sinds 18 uur gesloten en was er geen organisatie aanwezig.

Valentina M. volgde de menigte en was met haar vriendin aan het dansen toen ze rond 1 uur plots een kwalijke val maakte. Ze raakte buiten bewustzijn en omstanders belden de hulpdiensten. 

Mugarts

De toegesnelde mugarts diende haar de eerste zorgen toe en de vrouw kwam weer bij bewustzijn. Ze zei dat ze zich vrij goed voelde en weigerde mee te gaan naar het ziekenhuis. Dearts raadde haar dat nochtans aan, maar de Russische vrouw weigerde dat. Hij gaf haar vriendin de raad om minstens om de twee uur de toestand van de vrouw te controleren. 

De vrouw en haar vriendin vertrokken weer naar hun bed and breakfast in de Beenhouwersstraat, waar ze verbleven. Rond 8 uur werd daar een ambulance gevraagd en kwam ook de politie ter plaatse. De vrouw had alweer het bewustzijn verloren. Deze keer werd ze in erg kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar vastgesteld werd dat ze hersendood was. Deze namiddag raakte bekend dat de vrouw is overleden aan de gevolgen van haar val. 

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean West

    Het is gewoon haar eigen schuld en niet van de dokters, security of de politie.

  • Frans Dedokker

    Waar was de politie??

Lees meer