Valse agente (24) troggelt oma van vermist kind geld af

Een 24-jarige vrouw uit Zuid-Limburg riskeert een werkstraf van 120 uren wegens oplichting. Ze had zich bij een vrouw, wier dochter in 2012 vermist was, uitgegeven als agente van de lokale politie. In ruil voor geld kon ze de vrouw op de hoogte houden van de evolutie in het onderzoek. Haar advocaat vroeg in de Hasseltse correctionele rechtbank de vrijspraak.

De beklaagde was bevriend met Liesbeth Mievis, die einde maart 2012 verdween met haar vriend. In apil 2012 werd Mievis levenloos teruggevonden in een bos in de buurt van Dinant. Haar vriend was enkele dagen eerder dood aangetroffen. Ze hadden beiden drugs ingenomen.

Inzage in dossier
"De beklaagde kwam bij vrouw over de vloer en vertelde dat zij als zogezegde agente inzage had in het onderzoeksdossier en haar dus op de hoogte kon houden. Om sommige zaken te ondernemen had beklaagde geld nodig en maakte ze gebruik van de bankkaart van de oudere alleenstaande dame, die verdrietig was door het verlies van haar kleindochter. Mijn cliënte leende haar ook geld", aldus de advocate van de burgerlijke partij.

Foto's
Zo zou de jonge vrouw op haar laptop foto's getoond hebben van speurders in witte pakken op de vindplek van de kleindochter van de gedupeerde. "Ze is zelfs met haar naar de Ardennen gereden. Ze had ook geld nodig voor een geblindeerde wagen. Volgens de verdediging waren de geldafhalingen om boodschappen te doen, maar dat klopt niet", aldus de advocate.

Vonnis
Tegenover de 120 uren werkstraf staat een vervangende celstraf van tien maanden. De gedupeerde dame stelde zich burgerlijke partij voor een bedrag van 6.125 euro. Het vonnis volgt op 8 december.

Lees meer