9 Van links naar rechts: Yasmina Zamrouni, Soufiane Mezroui, Ahmed Daoudi, Ahmed Dihaj, Nabil Kasmi, Brahim El Mimouni, Mohamed Boudasis en Abdellah Nouamane.
RV/VTM Van links naar rechts: Yasmina Zamrouni, Soufiane Mezroui, Ahmed Daoudi, Ahmed Dihaj, Nabil Kasmi, Brahim El Mimouni, Mohamed Boudasis en Abdellah Nouamane.

Exclusief voor abonnees

Van een vrouw die België wou bombarderen tot een sjoemelende Tsjetsjeen: weer elf Syriëstrijders van hun nationaliteit beroofd

Er zijn weer elf Syriëstrijders van hun Belgisch paspoort beroofd. Allemaal Antwerpenaren ditmaal. Het merendeel volgelingen van Shariah4Belgium die al in 2013 of vroeger vertrokken. Maar ook een Tsjetsjeen die fraudeerde met zijn naturalisatie en van wie de Belgische kinderen nu in Egypte verblijven.

Het was al 24 graden warm, die donderdag 23 augustus 2012 om negen uur ’s ochtends, op de snelwegparking Wiesenttal. “We zijn op rondreis door Europa en rijden nu naar Oostenrijk”, bezwoer het Antwerpse gezelschap dat er halt gehouden had en werd gecontroleerd door de Duitse verkeerspolitie. Ze waren met vijf en zaten over twee auto’s verspreid.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Lees meer