Photo News

Van eind november geleden dat dieselrijders nog zoveel moesten betalen aan de pomp

De maximumprijs van diesel gaat morgen omhoog. Wie diesel (B7) tankt, betaalt dan maximaal 1,567 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie. 

Het is van eind november vorig jaar geleden dat dieselrijders nog zoveel moesten betalen aan de pomp, volgens gegevens van de petroleumfederatie.

De nieuwe maximumprijs ligt 1,9 cent per liter hoger dan de huidige. 

De stijging is het gevolg van het duurder worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten, aldus de FOD Economie.

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lucas Vervloeken

    Naar mijn werk komt er geen openbaar vervoer dus moet ik wel mijn dieselwagen gebruiken voor de lange afstand die ik in de nacht moet doen. Ooit een recente benzinewagen gekocht en heeft de overheid mijn wagen geweigerd wegens te hoge co2 uitstoot. Dan maar een diesel gekocht zonder problemen.

  • Nico Dakman

    In duistland diesel getankt 10 euro goedkoper als in Belgie voor een volledige tank. Schande ! Anna jij bent zo een overdreve groene precies. Vrije tijd hebben wel nodig om te kunnen ontspannen, Met het openbaar vervoer ben je meer dan dubbel zo lang onderweg; Sorry maar tijd is kostbaar als je alle twee voltijds werkt!

Lees meer