Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Belga Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Van Grieken en Francken in de clinch op Twitter

Met de verkiezingen in het verschiet brengt voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) een nieuw boek over migratie uit, getiteld “Migratie in 24 vragen en antwoorden”. Voor Vlaams Belang een uitgelezen kans om kritiek te uiten op het migratiebeleid onder Francken. Hun voorzitter Tom Van Grieken reageert met de publicatie van de brochure “Migratie in 24 gebroken beloftes”, met een bijna identieke layout. Voer voor een Twitterconflict tussen de twee kopstukken.

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en zijn medewerker Joren Vermeersch schreven na “Continent zonder grens” opnieuw een boek over migratie, “Migratie in 24 vragen en antwoorden”. Vlaams Belang liet zich inspireren en reageerde cynisch met een infobrochure over “24 kwesties die de regering had moeten regelen, maar niet heeft geregeld met als jammerlijk gevolg: een stijgende immigratie, een falende integratie en een steeds grotere immigratiefactuur voor onze sociale zekerheid”, uitgegeven door hun voorzitter Tom Van Grieken. Geheel naar analogie met het nieuwe boek van Francken is de brochure getiteld “Migratie in 24 gebroken beloftes”. De layout sluit tenslotte ieder toeval uit: de omslag is precies identiek vormgegeven, op de kleur na. 

Theo Francken liet dat niet zomaar aan hem voorbij gaan. Op Twitter plaatste hij de twee publicaties naast mekaar: “Het origineel is altijd beter dan de kopie. Wat een zielig clubje", klinkt het. Voorzitter Tom Van Grieken laat het niet aan zijn hart komen en reageert dat de infobrochure gratis te bestellen is.

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Cooks

    Dat het NVA een kartel met het VB vormt zodat ze sterk genoeg staan om weerwerk te bieden aan het groene en linse gevaar.

  • Otto-Jan Rongewaard

    Een boek dat je gratis kan bestellen op de site van een politieke partij is geen boek, maar partijpropaganda.

Lees meer