2 Marc Van Ranst
VTM Nieuws Marc Van Ranst

Exclusief voor abonnees

Van Ranst over nieuwe coronahaarden in Europa: “Reis liever niet. Je vermijdt problemen”

Topoverleg over quarantaine voor terugkeerders

Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Spanje aangepast nadat Lerida en omgeving in lockdown is geplaatst. Ook elders in Europa duiken nieuwe brandhaarden op. “En zo zal het de hele zomer zijn”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Reis liever niet.” Momenteel beslissen experts of teruggekeerde reizigers als ‘hoog risico' beschouwd worden en eventueel in quarantaine moeten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

148 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thierry Aerts

    Wij zitten nu reeds een week in Italie. In elke winkel die je binnenstapt moet je verplicht handen ontsmetten en mondmasker opzetten. Winkelpersoneel draagt hier altijd mondmasker. En helpen met voldoende afstand. In de winkels waar het kan zijn in en uitgang gescheiden van elkaar. Op onze camping is er bijna geen volk. Op de ietwat drukkere stranden staat veiligheidspersoneel die ervoor zorgen dat er niet te veel volk op de stranden zit. Wij hebben hier een veiliger gevoel als in Belgie

  • Jean West

    De ene viroloog zegt dat het wel kan en de andere niet. Weten ze het zelf wel.

Lees meer