Vandalen vernielen voetbalveld Tempo Overijse

Vandalen hebben afgelopen nacht het hoofdveld van voetbalclub Tempo Overijse vernield. Met een zware wagen is over het hele veld gereden en zijn diepe bandensporen achtergelaten. Dat meldt Roger Vercarre, de voorzitter van de club uit de vierde klasse B.

Tempo Overijse won zaterdagavond al van FC Ganshoren, maar de vernielingen zullen volgens Vercarre wel gevolgen hebben voor de rest van het seizoen. "De grasmat is op heel wat plekken zwaar beschadigd met diepe sporen en weggereden gras. En zeggen dat we één van de beste en best onderhouden velden van onze reeks hadden. Iemand heeft afgelopen nacht de toegangspoort naar het station opengebroken en is met een wagen tot op de middenstip gereden. Vervolgens reed hij naar de eerste grote rechthoek, maakte daar rechtsomkeer en reed naar de andere grote rechthoek en tenslotte van het terrein af."

Tempo Overijse werkt zijn volgende thuismatch pas af op 14 december en heeft dus twee weken tijd om iets aan de schade te doen. "Vanaf maandag gaan we met de groendienst van de gemeente aan de slag."

Middenstip

De lokale politie van de Druivenstreek (Overijse/Hoeilaart) is verwittigd en heeft proces-verbaal opgesteld, maar naar de daders is er nog geen spoor. "Ik heb ook geen enkel vermoeden wie dit zou kunnen gedaan hebben", besluit voorzitter Vercarre nog. "Ooit is onze middenstip gestolen, maar dat was eerder ludiek en heel wat jaren geleden zijn onze jeugdvelden beschadigd met pesticiden, maar ik zie niet meteen een verband met dit incident."

.

Lees meer