VB ziet voorspelling uitkomen door uitspraken Reynders

"De Vlaamse partijen moeten niet alleen deze anti-Vlaamse regering de rug toekeren, maar ook definitief de stekker uit België trekken." Dat zegt het Vlaams Belang in een reactie op de uitspraken van vicepremier Didier Reynders in het RTBF-programma Mise au Point. Reynders stelde dat we nog drie jaar tijd hebben voor een grote staatshervorming.

Franstaligen baas
"Amper één dag nadat premier Leterme van de meerderheidspartijen in de Kamer het vertrouwen kreeg, maken de Franstaligen duidelijk wie de baas is in dit land: als het van de voorzitters van de Franstalige regeringspartijen afhangt, moeten de Vlamingen in de verste verte niet hopen op een behoorlijke staatshervorming", zegt het Vlaams Belang.

Vlaamse eisen
"Het Vlaams Belang heeft Leterme herhaaldelijk, gisteren nog tijdens het debat over de regeerverklaring, gewaarschuwd dat hij en zijn partij de Vlaamse eisen wetens en willens een begrafenis eerste klas geven. De inkt van het regeerakkoord is nog niet droog en nu al blijkt de voorspelling van het Vlaams Belang te kloppen. Als vanouds vegen de Franstalige partijen de vloer aan met de in Vlaanderen breed gedragen eis voor meer autonomie," luidt het. (belga/sam)

Lees meer