Illustratiebeeld.
belga Illustratiebeeld.

Veertiger die al twee keer tot levenslang rijverbod veroordeeld werd, loopt weer tegen de lamp

De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft deze voormiddag in Hoeselt een voertuig onderschept met achter het stuur een 42-jarige man, die in het verleden al tweemaal tot een levenslang rijverbod was veroordeeld.

Bij de controle gaf de automobilist uit Tongeren meteen toe dat hij onverzekerd rondreed. De wagen bleek bovendien niet ingeschreven. Toen de agenten naar zijn rijbewijs vroegen, zei de man geen rijbewijs te hebben wegens een lopend rijverbod tot 2037.

Na contactname met het parket van Limburg bleek dat hij al tweemaal een levenslang rijverbod had gekregen. Op de koop toe wees een afgenomen speekseltest op recent cocaïnegebruik. Op het commissariaat werd een bloedstaal afgenomen en volgde een verhoor over de diverse inbreuken.

In opdracht van het parket werd het voertuig voor onbepaalde tijd geïmmobiliseerd. Om te vermijden dat de kosten voor de overtreder te hoog opliepen, besliste hij afstand te doen van het voertuig ten voordele van de Belgische staat.

Hij kreeg nog een proces-verbaal mee omdat het voertuig niet ingeschreven was. De nummerplaat werd door de politie wegens misbruik in beslag genomen om bij de dienst inschrijvingen te laten vernietigen. De identiteitskaart van de Tongenaar stond geseind als gestolen. De politie nam dus ook zijn identiteitskaart in beslag. De overtreder zal zich later bij een politierechter moeten verantwoorden.

Lees meer