BELGA

Verdachte aangehouden van schietpartij in Anderlecht

Er is een verdachte opgepakt voor de schietpartij die gisteravond plaatsvond in Anderlecht. Dat meldt het Brusselse parket. Het gaat om een 19-jarige jongeman. Het slachtoffer, een 18-jarige jongeman, raakte lichtgewond aan het hoofd. Aanleiding voor de schietpartij zou een liefdesaffaire geweest zijn, aldus het parket.

De schietpartij vond gisteravond omstreeks 20 uur plaats op een pleintje in de de Sévignéstraat, maar de juiste omstandigheden zijn nog niet helemaal duidelijk.

Volgens het parket hadden de twee betrokkenen een oogje op hetzelfde meisje en schoot de 19-jarige daarom minstens éénmaal op zijn 18-jarige liefdesrivaal. Het slachtoffer liep daarbij een schampschot op aan het hoofd. De 19-jarige verdachte kon korte tijd later opgepakt worden door de politie en wordt in de loop van de dag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het Brusselse parket heeft intussen een gerechtelijk onderzoek geopend voor moordpoging.

"Het slachtoffer is nog in leven en werd overgebracht naar het ziekenhuis", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerster van het Brusselse parket.

Lees meer