Verdachte beschieting politieheli blijft aangehouden

De raadkamer in Oudenaarde heeft vandaag de aanhouding bevestigd van Abdelhak Melloul Khayari (41). De topgangster wordt vervolgd voor de overval vorige woensdag op de Recordbank in Ronse en de beschieting van een politiehelikopter die hem en zijn kompaan op de hielen zat.

Koning van de onderwereld
In het gerechtsgebouw van Oudenaarde waren de veiligheidsmaatregelen verscherpt toen de 41-jarige Abdelhaq Melloul Khayari voor de raadkamer werd geleid. In de jaren negentig was hij de luitenant van Hassan Maâche, ook wel "de koning van de Brusselse onderwereld" genoemd. De twee pleegden samen tientallen overvallen op banken en geldtransporten.

Voortvluchtig
De topgangster is aangehouden op verdenking van diefstal met geweld met bijkomende verzwarende omstandigheden. Samen met een nog altijd voortvluchtige kompaan overviel hij in Ronse een filiaal van de Recordbank en maakte hij 6.500 euro buit.

Tijdens hun vlucht richting hoofdstad schoten de gangsters boven Halle achttien keer met een kalasjnikokov op een politiehelikopter. (belga/ka)

Lees meer