De Roemeense verdachte Alexandru C. had zelf om een leugendetectortest gevraagd en blijft zijn onschuld volhouden.
RV De Roemeense verdachte Alexandru C. had zelf om een leugendetectortest gevraagd en blijft zijn onschuld volhouden.

Verdachte moord Sofie Muylle faalt bij leugentest - "Hij filmde stervende Sofie na verkrachting"

Alexandru C. (23), de Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, is gisteren onderworpen aan een leugendetectortest, zoals hij zelf gevraagd had. Bij die test gaf hij leugenachtige reacties, dat bevestigt het parket. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek hebben speurders op zijn gsm en computer ook foto's en een filmpje ontdekt van Sofie op het strand van Knokke. Hij maakte beelden van haar en geeft er commentaar op nadat hij haar verkracht had.

Bij de aanhouding van Alexandru bij zijn ouders in Roemenië hebben de onderzoekers ook zijn smartphone en computermateriaal in beslag genomen. Bij de analyse is de politie op bezwarend materiaal gestoten: foto's van Sofie Muylle nadat Alexandru haar verkracht had.

Video

Vervolgens filmde hij Sofie Muylle, die op dat moment stervende was, aldus bronnen bij de politie. Alexandru zou bij die beelden haar verwondingen beschrijven, ze leek op dat moment wel nog te leven. Diezelfde bronnen melden ook aan Het Nieuwsblad dat hij zelfs selfies bij haar lichaam nam.

Leugendetectortest

De twintiger beweert nog steeds niks met de dood van de 27-jarige vrouw uit Roeselare te maken te hebben en wilde dat bewijzen met de leugentest. Zijn advocate verwachtte er veel van. Uit het autopsieverslag bleek eerder al dat Sofie Muylle verdovende antidepressiva in haar lichaam had.

De test nam uiteindelijk bijna de hele dag in beslag, doordat alles vertaald moesten worden naar en uit het Roemeens. De test is nu negatief uitgedraaid voor de verdachte, bevestigt het parket. Het resultaat kan later voor de rechtbank als een ondersteunend bewijselement gebruikt worden.

Papa Sofie: "Op een bepaald moment zal hij niet meer kunnen ontkennen"

Hoe hard ook, dat steeds meer elementen in de richting van de Roemeen wijzen, werkt bevrijdend voor de familie van Sofie.

"Stap voor stap wijst alles in zijn richting. Op een bepaald moment zal hij niet meer kunnen ontkennen", aldus de vader van Sofie aan VTM Nieuws. Dat het zo lang duurt, is evenwel ook frustrerend. "Maar ik heb het volste vertrouwen in de onderzoekers", klinkt het.

Lees meer