THINKSTOCK

Verdachte van gezinsdrama geïnterneerd

Omar A., de 44-jarige man die in januari 2014 in Sint-Pieters-Leeuw zijn 41-jarige echtgenote en 19-jarige dochter van het leven beroofde, wordt geïnterneerd. Dat heeft de Brusselse raadkamer vandaag beslist, zo meldt zijn advocaat, meester Redwan Mettioui. De man was door een college van psychiaters ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Het was het elfjarige zoontje van het gezin dat op 15 januari 2014 de lijken van zijn 41-jarige moeder en 19-jarige zus aantrof in de gezinswoning aan het Parkplein in Sint-Pieters-Leeuw. Die waren met een hamer en een mes om het leven gebracht. De jongen klampte daarop een voorbijganger aan, die de hulpdiensten verwittigde. Enkele uren later, rond 15.00 uur, bood de vader van het gezin zich aan bij de politie van Brussel Hoofdstad/Elsene en bekende daar dat hij zijn echtgenote en dochter om het leven had gebracht. De man werd aangehouden voor dubbele doodslag.

Ontoerekeningsvatbaar
Al snel bleek dat de man met psychiatrische problemen kampte en de dagen voor het drama sterk achteruit was gegaan. Een college van psychiaters dat door het gerecht was aangeduid, kwam tot de conclusie dat de man inderdaad omwille van zijn psychiatrische toestand ontoerekeningsvatbaar was. Het parket Halle-Vilvoorde vroeg daarop om de man te interneren en zijn advocaat verzette zich daar niet tegen. Vandaag heeft de raadkamer dan ook de internering bevolen.

Lees meer