Verdediging auditcomité L&H hakt in op bewijzen openbaar ministerie

De verdediging van de drie leden van het interne auditcomité bij L&H probeerden vanochtend brandhout te maken van de argumenten die het openbaar ministerie gebruikte tegen de drie beklaagden. Advocaat Frank Wijckmans was niet mals voor de bewijsvoering, die hij als eenzijdig, ongenuanceerd en op een andere ogenblik als "bricolage van notities" bestempelde.

Dirk Cauwelier, Erwin Vandendriessche en Marc De Pauw zouden volgens het openbaar ministerie hebben geweten dat er iets schortte aan de erkenning van de omzet die gegenereerd werd door de inkomsten van de licenties die aan de LDC's werden verkocht. Concreet wordt hen onder meer aangewreven dat ze met de kennis van die problemen de jaarrekening van 1999 hebben goedgekeurd.

Advocaat Jef Vermassen herhaalde vanochtend nog eens dat het interne auditcomité niet als taak had om de cijfers te controleren maar dat dit weggelegd was voor de revisor. Nadien overliep advocaat Frank Wijckmans punt per punt het rekwisitoor van de openbaar aanklagers over het interne auditcomité. Hij was op al die punten scherp voor het openbaar ministerie. Hij verweet het OM onder meer dat het bij het citeren van verklaringen of bewijsstukken strategische elementen wegliet. Het zorgt volgens de advocaat op al die punten voor een totaal andere context en in enkele gevallen levert het zelfs argumenten à décharge op. (belga/tdb)

Lees meer