PHOTO_NEWS

Vergeten koffer leidt tot bomalarm in Brussels justitiepaleis

Het bomalarm in het Brusselse justitiepaleis is deze voormiddag rond 10.30 uur opgeheven. Het verdachte koffertje dat op de eerste verdieping gevonden was, bleek enkel opgerolde elektriciteitskabels te bevatten. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Die heeft, nadat het koffertje onschadelijk bleek, het hele paleis nog eens doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen andere verdachte pakketten lagen.

Het koffertje lag op de eerste verdieping, net boven de inkombalie en werd maandagochtend ontdekt door de schoonmaakploegen van het justitiepaleis. Daarop werd onmiddellijk besloten het paleis te ontruimen en DOVO, de ontmijningsdienst van het leger, op de roepen.

Die kwamen rond 09.15 uur aan en keken met röntgenstralen in het koffertje. Dat bleek enkel opgerolde kabels te bevatten. Het koffertje werd vervolgens door de politie in beslag genomen en meegenomen.

De politie en het Veiligheidskorps doorzochten vervolgens nog het hele paleis op zoek naar andere mogelijk verdachte pakketten maar die zoekactie leverde niets op, waarna het alarm werd opgeheven.

Lees meer