Benoit De Freine

Exclusief voor abonnees

Vergrijzingsfactuur loopt in 2040 op tot 17 miljard euro

De vergrijzing weegt elk jaar zwaarder op onze sociale zekerheid. In het piekjaar 2040 komt dat zelfs neer op een extra factuur van 17 miljard, bovenop de huidige pensioen-en gezondheidsfactuur.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf peeters

    Betaal een al dat leerkracht is geweest en met amper 22 uur per week zitten,4 maand verlof per jaar en kom mij niet dat ze er 45 uur doen eens hun pensioen voor de werkelijk gepresteerde uren en jaren ipv die zomaar 2000€ pensioen te betalen en meer waar ze in de verte verte niet aan bijgedragen hebben en zal geen 17 miljard kosten per jaar ,idem politici en nog van deze soort die denken ooit gewerkt te hebben.

  • Karel Vanormelingen

    Mede schuld van de gezinshereniging duizenden ouderlingen krijgen asap een pensioen zonder bijgedragen te hebben en veelal meer pensioen dan mensen die 45 j gewerkt hebben

Lees meer