De inrit van de Leopold II-tunnel . Inzet: Philippe Pivin (MR), burgemeester van Koekelberg.
photo_news - belga De inrit van de Leopold II-tunnel . Inzet: Philippe Pivin (MR), burgemeester van Koekelberg.

Verkeerscamera's aan Leopold II-tunnel al drie jaar inactief: burgemeester Koekelberg kant zich tegen trajectcontrole

De drie jaar geleden geplaatste snelheidscamera's aan de Brusselse Leopold II-tunnel hebben nog nooit gewerkt. Dat is niet te wijten aan technische problemen, maar aan burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR), meldt de VRT-nieuwsdienst. Hij is gekant tegen trajectcontrole in de tunnel die onder meer door zijn gemeente loopt.

De 2.534 meter lange Leopold II-tunnel wordt momenteel gerenoveerd. Brussel Mobiliteit bevestigt het nieuws. De overheidsdienst wil na de werkzaamheden de camera's opnieuw plaatsen en hoopt vanaf dan de trajectcontrole te kunnen starten. In de tunnel geldt een snelheidslimiet van 50 km per uur.

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrice Haemers

    Chapeau voor deze Burgemeester.

  • Dan Midden

    in deze tunnel sta je ofwel stil tgv files, ofwel kan je er veilig tegen 90/u rijden. 50/u is eerder automobilisten pesten dan wel iets doen voor veiligheid

Lees meer