Een everzwijn op wandeling in de Herendreef in Heverlee (Leuven).
Facebook Een everzwijn op wandeling in de Herendreef in Heverlee (Leuven).

Verloren gelopen everzwijn holt over straat in Leuven

In Heverlee (Leuven) heeft een fietser beelden gemaakt van een verloren gelopen everzwijn dat over straat holt. 

De beelden werden gisteren omstreeks 17.15 uur gemaakt zijn in de Herendreef, niet ver van Heverlee-bos. Of het dier, dat in paniek lijkt, de weg naar het bos al teruggevonden heeft, is niet duidelijk. 

Wanneer een everzwijn een mens ziet, zal het dier normaal gezien vluchten. Maar in uitzonderlijke gevallen kan het ook overgaan tot een aanval. In dat geval kan het héél gevaarlijk worden. Vorig jaar werd zo in Bokrijk een fietser aangevallen. De man belandde in het ziekenhuis met snijwonden aan de benen. “Dat beest kwam op mij afgestormd, ik had geen tijd om te vluchten”, vertelde slachtoffer Kris toen. “Hij zwierde mij met fiets en al de lucht in.”

Volgens Rudi Oyen van het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum (VZOC) in Heusden-Zolder zal het steeds vaker voorvallen dat mensen met everzwijnen geconfronteerd worden. De dieren schuwen de bewoonde omgeving niet meer en zien mensen als degenen die hèn storen. 

Voor wie oog in oog met een everzwijn komt te staan, geeft Rudi Oyen zes tips om het veilig te houden:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer