rv

Vermoorde vrouw die in brand werd gestoken, had opvallende teennagels

In de hoop het lichaam te identificeren van de vermoorde vrouw die langs de Beselarestraat in Geluwe gedumpt werd en vervolgens in brand gestoken, laat de onderzoeksrechter in Ieper een opsporingsbericht verspreiden.

Op het verkoolde lichaam, dat in verregaande staat van ontbinding verkeerde, werden namelijk juwelen aangetroffen: een damesuurwerk met een metalen armband en een halsketting. Het slachtoffer, een slank gebouwde jonge vrouw van ongeveer 1,50 meter groot, had bovendien een opvallend motief op haar teennagels.

Het stoffelijk overschot werd op oudejaarsdag gevonden door de politie na een tip van een jager uit Waregem. Die had daags voordien tijdens een jachtpartijtje met vrienden in de gracht iets opgemerkt waarvan hij dacht dat het om een kadaver van een dier ging. Maar omdat de man nadien aan het twijfelen ging, belde hij zaterdagmorgen dan toch de politie.

Wie meer informatie heeft over het slachtoffer of de moord, wordt gevraagd zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300. Mailen kan ook, op opsporingen@police.belgium.eu.

Lees meer