Beitske Lammerts.
VTM Nieuws Beitske Lammerts.

Verpleegster filmt situatie op spoedafdeling Jan Palfijn: “Ook jonge mensen worden hier binnengebracht”

Een verpleegkundigde van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem houdt een videodagboek bij, zodat ook u een beeld krijgt van de huidige toestand op een spoedafdeling. Beitske Lammerts vindt het belangrijk dat mensen weten wat Covid-19 kan aanrichten. De voorbije nacht was zoals te verwachten bijzonder druk.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Twee uur na het begin van haar shift kwam er een 25-jarige patiënt binnen. Hij bleek besmet met het coronavirus en werd meteen afgevoerd richting intensieve zorg. Omdat hij in ademnood was, moest hij meteen geïntubeerd worden. “Hiermee wil ik duidelijk maken dat het ook jongen mensen zijn die het slachtoffer worden”, stelt Beitske.

In totaal werden zo’n tiental coronapatiënten opgenomen. Op het einde diende er zich nóg een spoedgeval aan, maar dan van een heel andere orde. Voor het eerst in haar carrière mocht ze een vrouw helpen bevallen. En zo werd baby Melina het lichtpuntje op de spoed van Jan Palfijn.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Madou

    Alle respect voor diegenen die hun werk met hart en ziel doen in de ziekenhuizen en zorgtehuizen, thuisverpleegsters en verplegers en vele anderen, nogmaals RESPECT.

  • heiko werner

    Respect voor de mensen aan vorderster lijn, achter de groote crisis worden zij, door welke in de achtergrond zich terugtrekken en afwachten, met groote reden overreden worden. Wij als bevolking zijn de wenigen de de groote redezwingers uitfluiten kunnen en hem elk Form respect kunnen ontzagen en dezen de ons en de onzeren helpen met respect in de spotlights zetten! Vergeet de politieke castes en respecteer deze de voor ons da zijn. In de noot kent men zijn vrienden!

Lees meer