Premier Sophie Wilmès
Photo News Premier Sophie Wilmès

Verwarring troef, maar bloemenwinkels blijven toch gewoon dicht tijdens coronacrisis

Winkels die voeding verkopen mogen vanaf nu ook officieel nog bloemen en planten aanbieden. Dat staat vandaag in het Staatsblad. Heel even was er verwarring dat de bloemen- en plantenwinkels de deuren weer zouden mogen opendoen - net op een moment dat er commotie is over de kappers die mogen blijven werken

De Koninklijke Unie van de Belgische Floristen stond dan ook al op de achterste poten. “Dit gaat in tegen alle gezondheidsregels”, hekelde directeur Koen Van Malderen. Gisteravond was het kabinet van minister Pieter De Crem (CD&V) niet bereikbaar, maar bij de premier wordt tegengesproken dat de bloemenwinkels opnieuw zouden moeten opengaan.

“Met de details vandaag in het Staatsblad wilden we enkel aangeven dat de winkels die voeding of dierenvoeding verkopen ook bloemen en planten mogen verkopen. Maar winkels die enkel bloemen of planten verkopen, openen niet opnieuw”, klinkt het. Voor winkels zoals AVEVE, van de Boerenbond, is dat dus goed nieuws. 

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Antonio Rinaldi

    Ze weten het niet meer onze zo bekwame ministers?

  • cyriel verbeek

    Welke expert heeft dit geadviseerd? Typische politiek van dit apenland. Men zal het NOOIT leren. Elke regel heeft honderden uitzonderingen.

Lees meer