Illustratiebeeld van de stormschade veroorzaakt door storm Ciara.
Baert Marc Illustratiebeeld van de stormschade veroorzaakt door storm Ciara.

Verzekeraar AG ziet stormschade van Ciara en Dennis oplopen tot 60 miljoen euro

Verzekeraar AG, de marktleider voor woningverzekeringen in België, verwacht dat het schadebedrag als gevolg van de stormen Ciara en Dennis zal oplopen tot 60 miljoen euro. Dat heeft de verzekeraar vandaag bekendgemaakt.

Na de doortocht van storm Ciara schatte AG de schade op minstens 40 miljoen euro. 

Storm Dennis, die het voorbije weekend over het land raasde, doet de schade nog wat oplopen. AG - goed voor een kwart van de markt in woningverzekeringen - verwacht dat het totale schadebedrag dat het aan zijn klanten zal vergoeden wellicht dus 60 miljoen euro zal bedragen, blijkt uit een eerste schatting.

Lees ook: Storm op komst: dit is wat je moet doen om schade aan je huis te voorkomen (+)

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sven Stolk

    Zou in heel België voor verzekeraars veel minder schade bedragen kunnen zijn als ze hun portefeuille zouden analyseren op risico. Betekent ook veel positief voor hun klanten die het zelf soms niet weten. Simpel een schroef in rot hout met wind lost. Een simpele analyse die ongekend is en bij zware wind schade veroorzaakt met serieuze € en praktische gevolgen. Zowel eigenaar als verzekeraar heeft bij zulke analyses baat. Gezegde voorkom ipv genezen.

  • ringo van der pulst

    Als je een kwart van alle gezinnen verzekerd en al die bedragen voor de franchises bijeen telt heb je eigenlijk niet te klagen als er eens moet uitbetaald worden.Verzekeren zonder ooit eens te moeten betalen kan niet he.Iedereen denkt goed verzekerd te zijn,dat is een vals gevoel.

Lees meer