Shutterstock

Verzekeraars weigeren almaar vaker arbeidsongevallen

Om de andere werkdag sterft in ons land iemand na een arbeidsongeval. "Maar terwijl het aantal inspecteurs blijft dalen, zit het aantal door verzekeraars geweigerde erkenningen in de lift", zegt Herman Fonck van het ACV vandaag in Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard.

Opvallend daarbij is dat de ene verzekeraar systematisch meer erkenningen (en dus vergoedingen) weigert dan de andere. Volgens cijfers van toezichthouder Fedris over arbeidsongevallen op de weg van en naar het werk, stuurt marktleider AXA slachtoffers vier keer vaker wandelen en Federale zelfs vijf keer vaker dan pakweg Fidea of P&V. Sectorfederatie Assuralia heeft "geen pasklaar antwoord voor de grote verschillen", maar denkt dat de samenstelling van de klantenportefeuille en de commerciële insteek van de verzekeraars er voor veel tussen zit.

42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    Bij een ongeval met reisbijstandverzekering heb ik ooit te horen gekregen dat mijn ongeval niet werd erkend omdat dit slechts 6 km van mijn huis voorkwam. Mijn argument dat mijn reis aan mijn voordeur begint had geen gehoor…

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    Ik heb zo ooit een proces verloren, omdat de tegenpartij beweerde dat ik hun de pas afsneed. Tussen de plaats van het ongeval en die zijstraat waar ik uitkwam was er wel 248 meter afstand. Aan welke snelheid reed die dan om een vrachtwagen in te halen in de bebouwde kom en mij dan keihard aan te rijden op mijn rijstrook ?... Het is alom gekend dat gerechtigheid recht evenredig is met de cilinderinhoud van hun wagen. Civisme is omgekeerd evenredig me de cilinderinhoud van hun wagen…

Lees meer