VIDEO. Bewakingsbeelden tonen hoe Leuvense studente achtervolgd wordt tot op haar kot door aanrander

De politie is op zoek naar nieuwe getuigen die kunnen helpen bij een verkrachtingszaak. In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 november wordt een vrouw van 24 aangerand in het centrum van Leuven. Op nieuwe bewakingsbeelden is te zien hoe de vermoedelijke aanrander haar volgt tot op haar kot. Het VTM-programma Faroek Live toonde gisteren de beelden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vrouw beslist rond twee uur ‘s nachts om nog een pita te gaan eten voor ze naar huis gaat. Ze wandelt van café Revue, de Oude Markt over naar pitazaak Ali Baba. Enkele minuten later wandelen ook twee jongemannen de Oude Markt over en gaan ze naar binnen. Ze gaan bij de vrouw zitten en beginnen met haar te praten. Wanneer de vrouw opstaat om te vertrekken, gaan de twee mannen met haar mee.

De drie wandelen in de richting van de Grote Markt. Op het kruispunt met de Brusselsestraat neemt een van de jongens afscheid en wandelt hij rechtdoor. De studente en de jongeman lopen via de Brusselsestraat naar de Wieringstraat. Daar is het kot van de vriend van het meisje. De verdachte loopt mee met haar naar binnen en probeert haar te kussen. Hij randt haar aan en laat haar pas na een tijd gaan.

De man is ongeveer 25 jaar, heeft een blanke huidskleur, donker haar en een stoppelbaard. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere jas, een jeansbroek en een t-shirt met streepjes. Zijn vriend heeft ook een blanke huidskleur en is ongeveer even oud. Wellicht had hij geen idee wat er zich later die avond zou afspelen, maar hij is wel een belangrijke getuige.

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan dat melden via het gratis nummer 0800 30 300 of via mail op opsporingen@police.belgium.eu.

Man meldt zich bij politie na uitzending ‘Faroek Live’ over aanranding in Leuven
VTM Nieuws Man meldt zich bij politie na uitzending ‘Faroek Live’ over aanranding in Leuven

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Vandriessche

    Om auto's te registreren en beboeten hebben ze wel goede camera's, doch als het om veiligheid gaat, dan heb je hier blijkbaar camera's uit de jaren '90 die met moeite pixels hebben om iemand te herkennen. Maak daar eens werk van en vervang die brol door goede camera's waar alles duidelijk wordt , ook bij inzoomen . Het is te hopen voor het slachtoffer dat alles nu verduidelijking geeft en de dader gevat wordt.

  • aaron aerts

    Met een degelijk budget en AI hadden ze dit instant kunnen volgen. Maar de politie is traag hé. Ze wandelen liever rond om mensen te berispen ipv ze te beschermen.

Lees meer