Zo snel mogelijk iemand redden die door het ijs zakt, was de opdracht voor de duikers van de brandweer in Willebroek.
Belga Zo snel mogelijk iemand redden die door het ijs zakt, was de opdracht voor de duikers van de brandweer in Willebroek.

VIDEO: Brandweer van Willebroek oefent voor ongevallen op ijs

De brandweer van hulpverleningszone Rivierenland, post Willebroek, heeft deze namiddag een reddingsoefening gehouden op het ijs van natuurdomein Het Broek. Zo snel mogelijk iemand redden die door het ijs zakt, was de opdracht voor de duikers van de brandweer.

Het doel van de oefening was duidelijk. "Wij proberen zo goed als mogelijk voorbereid te zijn, zodat we snel en efficiënt kunnen optreden mocht er iemand door het ijs zakken. Maar vaak kunnen we dat niet oefenen. Nu het ijs hier in Het Broek zo'n zes centimeter dik is, maken we van de gelegenheid gebruik om onze vaardigheden en het materiaal te testen waardoor we in enkele minuten tijd een mogelijk slachtoffer aan de kant kunnen brengen", zegt majoor Jan De Borger in een interview aan Belga.

Burgemeester Eddy Bevers van Willebroek kwam kijken naar de demo-oefening van de brandweer. "Ik vind het geruststellend als ik het duikteam van de brandweer hier bezig zie. Wij hebben hier in het Broekgebied een veertigtal vijvers, daarnaast is er ook nog het watersportgebied de Hazewinkel, de Willebroekse Vaart en de Rupel. Voorbereid zijn op een calamiteit is een heel belangrijke factor."

IJsschaatsen is verboden in Het Broek. Toch waren er enkele schaatsers in een van de vijvers van het gebied. "We weten dat het niet mag, maar zolang de boswachter of de politie ons laat begaan, blijven we schaatsen", klinkt het bij enkelingen die zich aan een illegaal schaatspartijtje waagden. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Walrave

    Jobs , je moet koffie of thee drinken bij uw ontbijt .ipv azijn Ik ga deze maand met pensioen bij de brandweer en geloof me ....de vrijwillige brandweer oefent zéér goed

  • Michael Desmet

    Ik ben zelf bij de vrijwillige brandweer en het meeste van mijn vrije tijd gaat naar oefenen, opleidingen en interventies. Allemaal om mensen te kunnen helpen. Ook voor zo'n verzuurde zageventen als jij Jos. Graag gedaan.

Lees meer