2 De fabricagefout zou voorkomen bij een beperkt aantal van deze kinderzitjes die verdeeld werden na 27 september vorig jaar.
Test-Aankoop De fabricagefout zou voorkomen bij een beperkt aantal van deze kinderzitjes die verdeeld werden na 27 september vorig jaar.

VIDEO. Gordel van kinderzitje schiet los bij botsing, Chicco past stoeltje aan

Ouders die hun kinderen in de auto in een stoeltje van Chicco plaatsen, kijken best eens na welk model ze in hun wagen hebben. Uit tests van Test-Aankoop blijkt namelijk dat de gordel onderaan het Chicco Oasys i-Size-stoeltje kan loskomen bij een botsing.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De beelden van de crash in het labo zijn behoorlijk huiveringwekkend”, klinkt het bij Test-Aankoop. “Bij een frontale crashtest, tegen een snelheid van 64 km/u, zien we hoe de gordel die onderaan aan het Chicco-stoeltje - tussen de benen van de baby-testpop - is bevestigd, los schiet. Hierdoor vliegt de baby uit het stoeltje, wat in de praktijk ernstige verwondingen zou veroorzaken.”

De consumentenorganisatie nam contact op met het bedrijf dat de stoeltjes in België invoert. Zij wezen er op dat het stoeltje de uitgevoerde tests om aan Europese regels te voldoen, zonder problemen had doorstaan. Maar bij die tests werd een maximumsnelheid van 50 km/uur gehanteerd. “Eens te meer blijkt hoe belangrijk onze labotests zijn”, aldus Test-Aankoop.

De fabricagefout zou voorkomen bij een beperkt aantal Oasys i-Size-kinderzitjes, verdeeld na 27 september 2018. Chicco erkent dat het fout ging. De fabrikant stelt een vrijwillig vervangingsprogramma voor: de falende gordel zal kosteloos vervangen worden bij de getroffen zitjes. Hebt u zo’n autostoeltje gekocht? Neem dan contact op met je 
plaatselijke klantendienst.

2 De fabrikant stelt voor de bewuste stoeltjes een vrijwillig vervangingsprogramma voor.
Test-Aankoop De fabrikant stelt voor de bewuste stoeltjes een vrijwillig vervangingsprogramma voor.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer