VIDEO: Ivo geeft zich helemaal tijdens stickerverkoop Rode Kruis: "Hebt gij iets tegen Zwitserland?!"

De jaarlijkse Rode Kruissticker - dit keer met Robbedoes in de hoofdrol - is vanaf donderdag weer te koop bij één van de 13.000 Rode Kruisvrijwilligers van de 241 lokale afdelingen in Vlaanderen. En daar hoort ook een promofilmpje bij, met in de hoofdrol een hilarische Peter Van den Eede.

Ivo geeft zich - op zijn manier - helemaal om van de stickerverkoop een klinkend succes te maken.

Dit jaar spelen Robbedoes en Kwabbernoot een hoofdrol op de stickers van het Rode Kruis, na Kiekeboe vorig jaar. "Robbedoes is een goudeerlijke spring-in-‘t-veld en een legendarische stripheld", zegt het Rode Kruis. "Net als onze meer dan 13.000 vrijwilligers staat Robbedoes samen zijn vrienden altijd en overal klaar om te helpen en problemen op te lossen."

De Vlaming kan dit jaar van 19 april tot en met 3 mei opnieuw een sticker kopen. De kostprijs bedraagt nog steeds 5 euro en gaat integraal naar één van de 241 lokale afdelingen. "Die opbrengsten zorgen ervoor dat de vrijwilligers van onze lokale afdelingen in staat zijn om te helpen wanneer het echt telt. Een goed voorbeeld is de recente inzet bij de explosie in januari op de Paardenmarkt in Antwerpen. De hulpdiensten rukten meteen uit en ook onze hulpverleners en medische middelen werden ingezet."

2 De Rode Kruissticker van 2018.
Rode Kruis De Rode Kruissticker van 2018.
2
Rode Kruis

20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lawrence Van Damme

    Dit reclamefilmpje zal de verkoop toch niet helpen vrees ik. Integendeel, het versterkt alleen de irritaties die velen al hebben bij die jaarlijkse stickerverkoop. Net alsof ze maar al te goed weten hoe irritant velen dit vinden en daar proberen op in te spelen. Vreemde reclamestrategie.

  • johny daneels

    Ngo’s steunen, nooit meer, de nieuwkomers kunnen steunen met mijn zuur belastinggeld

Lees meer