Vier gewonden bij uitslaande woningbrand in Antwerpen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij een uitslaande woningbrand in de Antwerpse Seefhoekwijk zijn vannacht vier lichtgewonden gevallen, onder wie een brandweerman. Dat meldt de brandweer van Antwerpen. Het pand zelf raakte zwaar beschadigd en ook een aanpalende woning kreeg met rookschade te maken. Het is niet duidelijk hoe en waar het vuur precies is kunnen ontstaan.
 
De brandweer kwam omstreeks 01.00 uur massaal ter plaatse bij de woning in Burgerwelzijn en trof er twee personen aan die op eigen kracht het huis hadden kunnen verlaten. Een derde werd door de brandweer uit de woning bevrijd. De drie bewoners werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, het zou enkel gaan om een lichte rookintoxicatie.
 
Nablussen
Bij het blussen raakte ook een brandweerman bevangen door de rook. Hij liep bovendien enkele brandwonden op aan de voeten. Ook hij moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Omstreeks 02.00 uur was de brand uiteindelijk onder controle, de brandweer blijft wel nog enige tijd nablussen.
 
De woning liep zware schade op, het is niet geweten of ze nog te redden valt. Omdat het om een uitslaande brand ging, is bovendien nog niet duidelijk waar het vuur is ontstaan en hoe dat is kunnen gebeuren. (belga/sps)

Lees meer