THINKSTOCK

Vier Indiërs tot elk 8 jaar cel veroordeeld voor moordpoging op landgenoot

Vier Indiërs van 23, 28, 38 en 44 jaar zijn vandaag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot elk 8 jaar effectieve celstraf veroordeeld voor een moordpoging op een landgenoot in Hasselt. Een vijfde Indiër van 35 jaar is vrijgesproken. Het 27-jarige slachtoffer werd op 7 juli 2013 in een appartement aan de Arnold Maesstraat met een hakbijl bewerkt. Het slachtoffer had met de 44-jarige beklaagde ruzie om een geldkwestie. De veertiger trommelde vervolgens enkele landgenoten op om het slachtoffer een lesje te leren.

De belagers waren met scooters vanuit Sint-Truiden naar Hasselt afgezakt. De betrokkenen konden ontmaskerd worden, omdat ze onder meer onder het bloed zaten. Een van de beklaagden had zelf een verwonding opgelopen en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Andere bezwarende elementen waren DNA-sporen en het telefonieonderzoek.

De forensische arts stelde vast de letsels bij het slachtoffer levensbedreigend waren. Hij had een hersenschedeltrauma en de hand aan zijn rechterarm was bijna afgehakt. Met het wapen werd tweemaal krachtig op het achterhoofd ingehakt. Volgens de rechtbank hadden de vier Indiërs het slachtoffer proberen te vermoorden. De rechters oordeelden ook dat het blanco strafregister van de vier niet opwoog tegen de ernst van de feiten. De vier beklaagden zijn bij verstek veroordeeld. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. Twee scooters zijn verbeurd verklaard.

Lees meer