Bart Boterman

Vier jaar cel voor man die vader neermept en op moeder inrijdt voor ogen van hun kinderen

De 36-jarige notoire verkeersagressor Bjorn C. uit Heuvelland is veroordeeld tot 4 jaar cel omdat hij opzettelijk de moeder van drie kinderen wilde pletten tussen zijn auto en de muur van de Sint-Laurentiuskerk in Klerken. Alles gebeurde voor de ogen van haar kinderen en echtgenoot.

"Op 8 juli reed Bjorn C. rakelings én aan hoge snelheid langs een gezin met drie kinderen in het centrum van Klerken. Ze maanden hem aan tot kalmte, waarop hij uitstapte en de vader enkele vuistslagen verkocht", sprak de procureur tijdens het proces op 20 december.

"Zijn woede was echter niet bekoeld. Hij stapte opnieuw in zijn auto, gaf een paar keer gas en reed vooruit in de richting van de vrouw. Ze zou geplet worden tussen de auto en de muur van de kerk, maar ze had de reflex om op de motorkap te springen. Zo kon ze vermijden dat haar benen werden geplet", ging de procureur verder.

De procureur eiste drie jaar opsluiting voor een poging tot doodslag, maar de rechter in Veurne vond de feiten zo weerzinwekkend dat hij de man vier jaar cel gaf. Bovendien is zijn auto verbeurd verklaard. Bjorn C. zat de hele tijd in voorhechtenis.

Niet de eerste keer

De beklaagde was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Op 12 maart 2015 achtervolgde hij de bestelwagen van Dario B. in Sint-Pieterskapelle bij Middelkerke. Uiteindelijk zette B. zijn voertuig aan de kant en probeerde hij tevergeefs te ontkomen door in een andere wagen te stappen. Bjorn C. en zijn passagier Clyde V. deelden rake klappen uit aan het slachtoffer.

De Brugse correctionele rechtbank veroordeelde hen in december hiervoor tot 10 maanden effectieve celstraf en een geldboete van 300 euro.

Lees meer