.
Getty Images/iStockphoto .

Exclusief voor abonnees

Vier ‘yogasnuivers’ aan het woord: “Een beetje cocaïne geeft af en toe een uitlaatklep”

Een studente, een chef-kok en twee succesvolle IT’ers geven het in de krant toe: ze herkennen zichzelf wel in het beeld van de ‘yogasnuiver’. Een leven van gezond, biologisch en ecologisch consumeren afgewisseld met zo nu en dan een lijntje cocaïne. “Als ik verantwoorde coke kon kopen, zou ik het doen.”

Tom* (38) werkt als zelfstandige in de IT. In zijn keuken vind je geen producten met toegevoegde suikers, niets dat gemaakt is met palmolie en amper vlees. Allemaal slecht voor de gezondheid en slecht voor het milieu. “Ik ben niet echt een gezondheidsfreak hoor", zegt hij. “Het draait me om mijn ecologische voetafdruk: die wil ik zo klein mogelijk houden.”

Een beetje cocaïne geeft af en toe een uitlaatklep

‘Yogasnuiver’ Ine

Eens goed los met een lijntje cocaïne

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
05dagen08uren44minuten55seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

116 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hendrik Sneyers

    Iedereen die hier praat heeft is alcohol gedronken. Weten jullie dat alcohol op nummer 1 staat. Alcohol is de meest verslavende en verwoestende drugs en grootste harddrugs. Alcohol staat boven heroïne cocaïne staat op ongeveer nummer 4.Iedereen die alcohol gedronken heeft moet zijn lont houden want jullie gebruiken de meest verwoestende drugs die er bestaat het ergste is is dat het legaal is.

  • stan mestach

    en daar zit dan een fiere leerkracht bij die geeft onze kinderen les hoe laag zijn we gevallen als die deze misdaad normaal vinden krapuul noem ik dat de straffen zijn veel te laag

Lees meer