(archieffoto)
BELGA (archieffoto)

"Opgepakte verdachten planden aanslag in ons land"

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft afgelopen nacht vijf verdachten opgepakt in een terreuronderzoek van het federaal parket. De huiszoekingen vonden plaats bij de entourage van Salah Abdeslam en Abdelhamid Abaaoud. Volgens VTM Nieuws planden de opgepakte personen een aanslag in ons land.

De vijf verdachten werden opgepakt bij een reeks huiszoekingen in Sint-Jans-Molenbeek, Roosdaal en Ganshoren. Bij die huiszoekingen trof de politie ook twee handvuurwapens, munitie, een kogelwerende vest en een een hoeveelheid cannabis aan. 

Er zijn aanwijzingen dat de opgepakte personen een aanslag in ons land planden, zo werd bevestigd aan VTM Nieuws.  De aangetroffen wapens waren niet bedoeld voor de geplande aanslag, daarvoor waren nog geen concrete plannen.

De vijf zullen morgen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, die zal beslissen of ze aangehouden worden. Dat meldt het federaal parket, dat verder weinig commentaar geeft over het onderzoek. Het onderzoek staat los van de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 en in Brussel op 22 maart 2016. Ook is er geen verband met de aanslag op de Parijse Champs-Elysées gisteravond.

39 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Steve Van der Vekens

    Zit die Sallah Abdeslam nog steeds vast en zwijgt hij nog steeds? Ocharme dat ventje, dat moet zeer vervelend zijn, iets met lange dagen en zo... Als hij negentig is zit hij daar nog, tot hij in foetushouding van zijn kruk valt en niet meer beweegt.

  • Albert Vaneigens

    Weg met die vuiligheid, familie en vrienden mee weg. Kijk naar Israël. De haat tegen Israël is NOG veel groter en toch lukt een aanslag niet. Dus leer van de Israëlieten en pas hun technieken toe. Met politieke correctheid bereik je niets.