De jongen was in het Hallebad aan het zwemmen toen het noodlot toesloeg.
Mozkito De jongen was in het Hallebad aan het zwemmen toen het noodlot toesloeg.

Vijfjarig jongetje op nippertje gered van verdrinking in zwembad in Halle

Hulpdiensten en redders van het zwembad Sportoase Hallebad in Halle (Vlaams-Brabant) hebben deze middag met succes een vijfjarige jongen gereanimeerd. De knaap kwam in het zwembad in de problemen, wat opgemerkt werd door andere zwemmers. 

De jongen ademde op dat moment niet meer en de redders van het zwembad dienden de eerste zorgen toe, waarna de reanimatie werd overgenomen door ziekenwagenpersoneel en een MUG-team. De reanimatie bleek succesvol waarna de jongen met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij nu in kritieke toestand verblijft. Het zwembad bleef door het incident tot 17 uur afgesloten.

Het parket Halle-Vilvoorde, dat werd ingelicht over de feiten, kan enkel bevestigen dat het kind uit Ukkel er was gaan zwemmen met zijn opa. “De vijfjarige werd onwel en werd naar het ziekenhuis gebracht”, geeft parketwoordvoerder Gilles Blondeau nog mee. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lia Schuijt

    In navolging van het vliegtuigverhaal opvoeding wederom. Kind hoort in de buurt te blijven in dit geval bij opa en dus in het zicht. Denken mensen nu echt dat dat automatisch gaat?

Lees meer