Marc Van Ranst - Pierre Van Damme - Geert Noels - Lieven Annemans
Photo News - Belga Marc Van Ranst - Pierre Van Damme - Geert Noels - Lieven Annemans

Exclusief voor abonnees

Virologen, gezondheidseconomen en politici, stop met bekvechten en werk samen aan onze gezondheid en economie

Brecht Decaestecker is hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws.

“Hoeveel besmettingen hebben we aan die open brieven te danken?” Met die boodschap leggen viroloog Marc Van Ranst en epidemioloog Pierre Van Damme een zware beschuldiging bij gezondheidseconoom Lieven Annemans en econoom Geert Noels. Hoofdredacteur Brecht Decaestecker vraagt zich af: wat heeft de gewone Vlaming - zowel diegene die zijn ouders aan corona verloor als diegene die zijn bedrijf failliet zag gaan - aan al dat gebekvecht op Twitter en in de media? “Kruip samen in een kot en blijf erin tot jullie eruit zijn wat we wel en niet meer mogen doen, en kom het daarna helder en duidelijk en desnoods een miljoen keer opnieuw uitleggen.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • joan vliegen

    Een deel van de mens(heid)blijft denken aan meer geld en aandacht ipv aan onze gezondheid. Het is voor mij en de helft van de wereld al maanden duidelijk dat we liever gezond zijn als rijk maar het lijkt voor een bepaalde minderheid werkgevers bestuurders onaanvaardbaar. Het zij zo. Dan sterven er nog 10000-en mensen wereldwijd misschien nog jaren omdat jullie slecht van aard zijn. Ik schaam mij in al jullie plaatsen en sluit me verder aan bij Gilbert Van den berghe. Dank u.

  • Gilbert Van den Berghe

    Steek het niet steeds op de andere beste opinieredacteur. Wat ook speelt is dan mensen niet meer volgens als een medium wekenlang alles bekritiseerd en afbreekt. dan de bal doorspelen is voor mijn part deels schuldig zijn aan verhoogde cijfers. Laat ons maar eens beginnen met zelf in een spiegel t e kijken, u ook beste redacteur, en vragen of je wel deed wat je moest doen ipv iedereen op te roepen het eens te zijn. Een antwoord bestaat hier immers niet . Voor mijn part niet goed gezegd, sorry.

Lees meer