Viroloog Marc Van Ranst.
Bart Leye. Viroloog Marc Van Ranst.

Exclusief voor abonnees

Virologen niet opgetogen over komst niet-Europese toeristen: “Het is een gevaar”

“Deze zomer zullen we onder Europeanen blijven”, had de Franse president Emmanuel Macron voorspeld. Maar kijk, we zijn nog geen twee maanden verder en de grenzen gaan alweer open voor niet-Europeanen. Virologen zijn hier allerminst opgetogen over, volgens Marc Van Ranst (KU Leuven). “Het is een gevaar”, klinkt het.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

117 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • david Willems

    ik snap niet waarom de mensen perse op vakantie willen gaan.blijf gewoon thuis!! straks moeten wij weer verplicht in de lockdown zitten

  • Peter Nols

    In het voorjaar is dit van 1 besmette persoon uitgewaaid naar heel de wereld. Nu zijn er dagelijks 160.000 nieuwe besmettingen terwijl er een reisstop is. Dit nu loslaten, enkel en alleen voor geldprofijt, is hetzelfde als aan volle vaart recht op een muur afrijden.

Lees meer