Vanaf volgende maand moeten Gentenaars rekening houden met de lage-emissiezone.
Wannes Nimmegeers Vanaf volgende maand moeten Gentenaars rekening houden met de lage-emissiezone.

Vlaams Belang dient klacht in tegen Gentse LEZ-affiches in het Arabisch

Vlaams Belang dient klacht in tegen affiches waarmee het Gentse stadsbestuur Turks en Arabisch sprekende doelgroepen wil informeren over de lage-emissiezone (LEZ). Die zijn volgens Vlaams Belang in strijd met de taalwetgeving. Het kabinet van schepen Tine Heyse zegt dat de affiches correct zijn opgesteld, volgens de regels van de Vaste commissie voor Taaltoezicht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het Gentse stadsbestuur startte een grote informatiecampagne om de Gentenaar op de hoogte te brengen van de lage-emissiezone (LEZ) die vanaf volgende maand wordt afgedwongen. Om te vermijden dat kwetsbare groepen uit de boot vallen, worden onder meer een tiental affiches opgehangen aan moskeeën. Op de affiches staat een Nederlandse tekst, met daarbij een vertaling in het Turks en het Arabisch. 

‘Het gaat om een uitzonderlijke en zeer gerichte campagne’, zegt het kabinet van Heyse. ‘De affiche is niet in strijd met de taalwetgeving.” Maar Vlaams Belang volgt die argumentatie niet. "De contacten van overheidsdiensten (in casu de Stad Gent) met burgers en ondernemingen moeten gebeuren in de bestuurstaal van de gemeente of stad, in dit geval het Nederlands", zegt fractieleider Johan Deckmyn.

265 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yves Van Assche

    Wij hebben drie officiële talen in België en daar horen Turks en Arabisch zeker NIET bij !!!

  • Philippe Lecompte

    Lap, ze willen weeral boel, liever dan problemen te vermijden door goed te informeren.

Lees meer