Dewinter overplakt een bord met Arabische tekens
VTM Nieuws Dewinter overplakt een bord met Arabische tekens

Vlaams Belang speelt vals bij campagne

Vlaams Belang voert campagne tegen wat zij de ‘islamisering’ van de Turnhoutsebaan in Antwerpen noemen. Vandaag hebben ze bij een actie een bord met Arabische tekst overplakt. Op het bord stond, zogezegd, de naam van een café in het Arabisch. Maar die actie blijkt in scène gezet. De partij zou het bord met de Arabische naam zelf gehangen hebben, want later vandaag had het café gewoon een Nederlandstalige naam.

De buurtbewoners van de Turnhoutsebaan reageren dan ook vol onbegrip op de actie. “Ik zie hier geen Arabische borden. Dan vind ik dat ze wel mogen laten zien waar die Arabische borden hangen. Het is niet waar. Het is hier multicultureel, en voor iedereen,” klinkt het in een reactie aan VTM Nieuws.

Filip Dewinter blijft erbij dat hij niet liegt tijdens deze actie. “Ik wil vandaag vooral niet provoceren. Ik wil geen vandalisme,” houdt hij vol. 

De eigenaar van het betrokken café overweegt om een klacht in te dienen bij de politie.

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Diane Bernaerts

    Heel raar: Theo Francken had dit op zijn FB-pagina geplaatst, maar na een stortvloed aan boze reacties heeft hij het weer weggehaald. Bang om nog meer NVA-kiezers aan VB te verliezen? En @ Leo Peeters: Maria of Mary is bij moslims niét Masira, maar Maryam of Meyrem. Ik vraag me trouwens af of Dewinter dergelijke actie ook gevoerd heeft bij de winkels met Hebreeuwse of Jiddische opschriften?

  • JAN krommentak

    Ik kon hem altijd wel smaken maar tegenwoordig hangt hij het serieus uit wat een belachelijke actie ik denk dat het hoog tijd word dat hij een stap opzij zet deze actie brengt niets op integendeel

Lees meer