Een vijftigtal militanten van Vlaams Belang heeft vandaag actie gevoerd tegen de islambeurs die jaarlijks in Antwerp Expo plaatsvindt.
BELGAONTHESPOT Een vijftigtal militanten van Vlaams Belang heeft vandaag actie gevoerd tegen de islambeurs die jaarlijks in Antwerp Expo plaatsvindt.

Vlaams Belang voert actie tegen islambeurs in Antwerp Expo

Een vijftigtal militanten van Vlaams Belang heeft vandaag actie gevoerd aan Antwerp Expo, waar dit weekend de jaarlijkse Medina Expo plaatsvindt. Vooral de lezing van de Nederlandse islamdocent Saoed Khadje vindt de partij onaanvaardbaar.

De Antwerpse afdeling van Vlaams Belang had burgemeester Bart De Wever (N-VA) gevraagd om de lezing te verbieden. Khadje richtte het Dar-al-'Ilm Instituut voor Islamstudies op in Nederland en dat heeft volgens het Vlaams Belang banden met radicale sprekers en het Saoedische regime. De partij meent dat Khadje een radicale moslim is die als einddoel "de islamisering van onze samenleving" heeft.

"Dit soort predikers moet geweerd worden, want ze zijn een sluipend gif. Jonge moslims die komen luisteren, krijgen maar één ding te horen: integreer niet, wees een goede moslim en keer je af van de Westerse samenleving", zei Antwerps gemeenteraadslid Sam Van Rooy. 

Ook Antwerps VB-fractieleider Filip Dewinter sprak de militanten toe. Hij noemde de Medina Expo een "apartheidsbeurs", die integratie tegenwerkt en waar segregatie bepleit wordt. Onder de toehoorders bevond zich ook Vlaams parlementslid Anke Van dermeersch. 

De politie hield tijdens de actie een oogje in het zeil. Na een uur van protest voeren en een stevige plensbui werd de actie stop gezet. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • anna vandenberg

    Mohamed El Moaddam, een erotica beurs, of een beurs voor katholieken interesseert mij evenmin. Ik leef wat religie betreft in de 21ste eeuw en de erotica beurs daar loopt 90 procent gefrustreerde mensen rond, ik kijk ook niet naar de programma's op de schone schijn media, die van hun waarden de norm willen maken. Progressief heet dat jezelf ontdekken, je moet openstaan vooralles. De dag daarna liggen ze met een depressie in bed om ze het voorgespiegeld wereldje niet kunnen waarmaken.

  • Bassam Adel

    Jawel, omdat ik tussen hen ging om over te steken en verder heb ik niks gedaan of gezegd, werd ik dus geduwd en gestampt door de betogers. Ik werd meteen door de politie uit getrokken maar dat wist niemand

Lees meer