Voorzitter Tom Van Grieken roept op sociale media op om met vlaggen naar Brussel te rijden op 27 september.
Vlaams Belang / Photo News Voorzitter Tom Van Grieken roept op sociale media op om met vlaggen naar Brussel te rijden op 27 september.

Vlaams Belang wil met zoveel mogelijk auto’s naar Brussel als protest tegen Vivaldi-regering

Vlaams Belang organiseert binnenkort een betoging tegen de Vivaldi-regering, waarover de zeven betrokken partijen momenteel onderhandelen. Het wordt geen gewone manifestatie. De extreemrechtse partij plant een protestrit naar de hoofdstad, die moet uitmonden in een automeeting.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het plan van Vlaams Belang is dat verschillende colonnes, met bijbehorende Vlaamse vlaggen en wimpels, op zondag 27 september vanuit verscheidene vertrekpunten in alle Vlaamse provincies samenkomen nabij Brussel om vervolgens een automeeting te houden.

“Deze Vivaldi-coalitie zal allicht het slechtste zijn dat Vlaanderen politiek kon overkomen”, motiveert partijvoorzitter Tom Van Grieken de actie. “De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen.”

Nog geen goedkeuring

De politie Brussel Hoofdstad-Elsene bevestigt dat ze een aanvraag heeft ontvangen voor de organisatie van de betoging, maar een goedkeuring is er nog niet. De aanvraag wordt nu bestudeerd door de politiediensten en andere instanties.

Lees ook: “Vlaams Belang investeert meer op Facebook dan Joe Biden in volle kiescampagne” (+)

44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Van Bogaert

    Het minste dat ons land nodig heeft zijn extreme en nationalistische partijen.

  • Gino Denil

    Het land bestaat uit meerdere regio's. Omdat Vlaanderen net iets meer rechts stemt is dat geen reden om een rechtse regering te eisen. En al zeker geen extreem-rechtse onverdraagzame en ondemocratische. Als ze de volgende keer in Gent met een kleine meerderheid op links-groen stemmen is dat ook geen reden om een linkse regering in Vlaanderen te eisen. In een democratie doet iedereen mee en daar wordt dan een meerderheid uit gevormd.

Lees meer